tirsdag den 6. marts 2012

Hurtig skilsmisse

Her tænker jeg ikke på halal-skilsmisse, hvor manden blot kan gå ud på gaden og råbe "jeg vil skilles"
så er den sag klaret, nej det gælder Euroen og hvordan man lettest kommer ud af et dårligt "ægteskab".

Eurolandene har samlet en historisk høj gæld, og Helle Thorning Scmidt vil trække Danmark med i faldet ved at binde os op på et tættere samarbejde med fallitboet.

Det er på tide alle Eurolande (og Danmark) får en folkeafstemning om vi vil have Euro eller beholde de gamle
valutaer.

De fanatiske EU tilhængere er bange for folkets røst, de har beviseligt styret hele Europa ud i økonomisk
kaos og alt for stor indvandring af mennesker som tilmed ønsker sharia indført.

Der bliver lagt afgifter på el, en ekstraregning på over 800 kr. for en husstand, igen er det os der agerer malkeko for de syge EU fanatikere der skal have deres underskud finansieret.

*****

jp.dk :

Så galt kan det gå: Kæmpe regning for eurokrise

Offentliggjort 06.03.12 kl. 07:25
Det vil udløse et astronomisk tab, hvis ikke euro-zonen kan holde sammen de næste fire år.

Ikke mindre end 17.856 mia. kr., eller 2400 mia. euro, estimerer en ny rapport fra London-baserede Lombard Street Research, at euro-krisen vil koste i årene fremover, såfremt at politikerne står fast på deres nuværende beslutning om at holde euro-zonen sammen i de næste fire år.
Konklusionerne i den nye rapport, som blev offentliggjort mandag, har allerede skabt røre i Holland, hvor landets tredjestørste parti Frihedspartiet, allerede har krævet en folkeafstemning om Hollands deltagelse i den monetære union. Det beretter den britiske avis The Telegraph.

Så galt kan det gå

Rapporten slår fast at euroen ikke kan overleve i den nuværende form, og at Grækenland vil søge at forhandle sig ud af euro-samarbejde i slutningen af 2012, når smerten bliver for ulidelig. Kort efter vil Portugal følge i Grækenlands fodspor, når markederne får taget et godt kig på landets banker, og på den logik, som ligger til grund for en gældsbaseret recessions.
På det tidspunk, hvis ikke tidligere, vil markedernes fokus også flyttes til Spanien og Italien, som på det tidspunkt vil stå langt svagere end nu, grundet de spare-programmer landene indfører i øjeblikket.
- Når dette tidspunkt nås, skal landene tage endelig stilling til om de sammen vil stimulere økonomien, slå landenes gældsposter sammen, oprette en finansunion, eller acceptere et euro-opbrud, lyder det fra medforfatter af rapporten Charles Dumas.

Hårdt i Holland

Ifølge rapporten vil et italiensk exit ikke gøre så ondt, idet landet hurtigt ville komme ovenpå igen når først landet får sin egen valuta. Ejere af italienske statsobligationer vil dog komme til at lide et tab på grundet et fald i valutakursen.
Holland, hvor rapporten allerede er blevet hevet ind i den politiske debat, har ifølge rapporten klaret sig dårligere end ikke-euro lande som Sverige og Schweiz. Landets økonomiske vækstrate er faldet fra 3 pct. i snit i de forudgående 20 år til blot 1,25 pct. i perioden med euroen, sammenlignet med 2,25 pct. i Sverige og 1,75 pct. i Schweiz.
Ifølge The Telegraph er hollænderne store nettobidragsydere til EU budgettet og har i lang tid modarbejdet, at landet skulle ses som en ’Cash Cow’, som blot kan malkes, når der er brug for det.
I 2005 afviste de hollandske vælgere EU's nye forfatningstraktat Lissabontraktaten, hvilke førte til en længere tænkepause for EU, inden at en reformtraktat blev fremlagt og vedtaget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar