lørdag den 21. januar 2012

Eks politikere som jobsøgende

Vragede politikere søger forgæves job


Lørdag d. 21. jan. 2012 kl. 07:15 af ritzau / jely for TV 2 Nyhederne
Pernille Frahm (SF)
Flere tidligere politikere kan ikke få nyt arbejde efter at være røget ud af Folketinget. Det gælder for eksempel SF's Pernille Frahm, som har været folkevalgt gennem to årtier.
Fire måneder efter valget er hun stadig arbejdssøgende, og sådan har det været flere gange før, hvor hun heller ikke blev genvalgt, skriver Kristeligt Dagblad lørdag. Den læreruddannede Frahm er adskillige gange blevet afvist som "for meget SF'er".
"Jeg føler mig negativt stemplet som tidligere politiker, og jeg ved, at mange andre oplever det samme," siger 57-årige Pernille Frahm, som selv har en mulig forklaring.
"Der er en udbredt opfattelse af, at politikere arbejder meget langsomt, er meget egenrådige og bruger mest tid på at rive hovederne af hinanden. I virkeligheden opnår vi jo en lang række kompetencer, som arbejdsgivere burde være interesserede i," siger hun.
Flere politiske eksperter siger til Kristeligt Dagblad, at Pernille Frahms erfaring er udtryk for en generel tendens.
Ifølge professor Tim Knudsen fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet er det et betragteligt, og stigende, antal politikere, der kommer ud af politik på en hård måde. Enten gennem arbejdsløshed, lavt betalte og midlertidige job eller voldsomt identitetstab.
Danmark værdsætter simpelt hen ikke tidligere politikere, som man gjorde engang. Man har for eksempel ikke længere tradition for særlige aftrædelsesstillinger som ambassadører eller store bestyrelsesposter, som man har i andre lande.
"Det er klart en problematisk udvikling, for det kan betyde, at vi ikke får de bedste politikere, fordi jobbet ikke er attraktivt nok," siger Tim Knudsen.
Ifølge headhunterfirmaet Mercuri Urval skyldes ekspolitikernes jobproblemer ofte, at de ingen reel erhvervserfaring har. Mange har end ikke færdiggjort en uddannelse.    

*****

Hvis vi ser på sammensætningen af nuværende regering er der mange som passer ind i Mercuri Urval's
rubrik, mangel på erhvervserfaring, dårlig uddannelse, plus manglende opdragelse hjemmefra.

Det er måske sundt for visse ekspolitikere at de mærker på egen krop, hvordan det er at være ledig, og få
afslag på dusinvis af jobansøgninger. De har så fine tanker om at alle skal i job, men hvor er jobbene ?

3 kommentarer:

  1. Manu Sareen har tydeligvis brug for en støttepædagog. For et par dage siden blev han stoppet med en ulovlig kniv i lufthavns-check-in

    nu bruger han 15.000kr på personlig rådgiver

    "vi gjorde det" Helle Thorning har sat et ministerhold af uduelige amatører som aldrig skulle have sat deres ben i Folketinget.

    *****
    citat fra EB
    "MINISTEREN FOR kirke, ligestilling og nordisk snik-snak, Manu Sareen (R), er så hjælpeløs, at manden ikke magter at flytte sig tre meter – uden han skal have personlige rådgivere, embedsmænd, spindoktorer og partifolk til at hjælpe sig. Han kan intet, forstår intet og skal bæres igennem af andre, som kan forklare ministeren, at han altså ikke er ’chef’ for folkekirken – som han i øvrigt ville melde sig ud af .

    DERFOR KAN DET heller ikke undre, at Sareen – som Ekstra Bladet i dag afslører – har brugt 15.000 kr. af skatteydernes midler på at hyre en personlig rådgiver, som tilfældigvis også har været hans egen personlige kampagneleder. Ved siden af flere spindoktorer plus en hærskare af embedsmænd skulle han være med til at sikre, at det ikke kørte af sporet for Manu Sareen efter ministerudnævnelsen. Pengene var spildt.

    DET ER IKKE så meget de 15.000 kr. der forarger, men derimod det forhold, at vi nu har endnu en minister. som ikke er i stand til at tænke selv, tale i telefon selv, orientere journalister, skrive artikler selv endsige forme politiske visioner selv. Sareen lader skatteyderne betale folk, som skal sørge for at komme med ideer, presseudtalelser, taler, artikler og meget andet, fordi ministeren er hjælpeløs.

    EN REGERING, der arbejder professionelt, har naturligvis ministre, som selv kan klare en masse opgaver. Som kan tænke, skrive, tale, formulere politiske budskaber, som har en holdning og nogle visioner om, hvad ministerposten indebærer. Manu Sareen er landet fra Månen, og han blev kun minister, fordi han passede ind i Margrethe Vestagers specielle radikale segment med blød humanisme, anden etnisk baggrund, runde værdier og et vindende smil. Det var i hvert fald ikke dokumenterede evner som politiker, der fik ministerbilen til at rulle frem. På Københavns Rådhus anså man kommunalpolitikeren Sareen som en fusentast.

    DE 15.000 kr. kan vi leve med. Det er sværere at acceptere en minister, der politisk ikke er i stand til at bevæge sig uden krykker.

    SvarSlet
  2. Karstenbuds ...

    Du er ét indslag bagude ... look who's back: http://retcute.blogspot.com/ ;0)

    SvarSlet
  3. kenny
    tak for oplysningen, det må jeg have undersøgt
    så er vi Een mere der kan give de røde et par på kassen

    SvarSlet