lørdag den 7. januar 2012

Kilde: JP

Carina er ikke fattig men tværtimod blandt verdens 1% rigeste

Dato: d. 06.01.12, 21:45
Af: Mrutyuanjai Mishra
Emner:
SFs Özlem Cekic berømte eksempel på fattigdom i Danmark, Carina med ca. 16.000 kroner om måneden udbetalt efter skat, er ikke fattig. Men ikke alene er hun ikke fattig. Hun er rent faktisk snublende nær at tilhøre verdens 1% rigeste. I hvert fald hvis man følger det kriterium, som økonom i Verdensbanken, Branko Milanovic, opstiller i sin bog The Haves and the Have-Nots. Han sætter den nedre grænse for at være blandt verdens 1% rigeste ved en indtægt på 34.000 dollars om året pr. person efter skat. Carina er knap 8.000 kroner om året fra at opfylde dette krav.
Hvad kan man så bruge de oplysninger til? De fortæller en historie om, hvilken uvirkelig verden en dansk politiker kan leve i. Og vi taler ikke om en hvilken som helst politiker, men om en af de mere indflydelsesrige af slagsen: Folketingsmedlem Özlem Cekic.
Danmark kan nu med god ret reklamere til hele verden med, at bare du har en overbevisende historie, hvad enten den er sand eller ej, kan du valfarte til Danmark og modtage verdens højeste overførselsindkomst, som ekspres vil sende dig ind blandt de rigeste i verden, uden at du behøver at løfte en finger.
Potentielle indvandrere kan immigrere til et land, hvor lavtlønnede folk tjener mindre end dem på den højeste overførselsindkomst. Men hvis de har forestillinger om, at de skal arbejde, så må de forberede sig på, at staten vil tilbageholde halvdelen af din løn til skat for blandt andet at kunne betale lønninger til de danske politikere, som selvfølgelig også tilhører verdens 1% rigeste.
For mig at se er dette en opskrift på at tiltrække den helt forkerte type indvandring. Har jeg ret?

*****

kilde: denstoredanske.dk

Tyrkiet - sociale forhold
Verificeret
Tyrkiet er præget af store forskelle mellem land og by og mellem rig og fattig. I de store byer bor den økonomiske elite, som har forstået at drage nytte af regeringens bestræbelser på at fremme betingelserne for private investorer og entreprenører, men her findes også store grupper af ufaglært arbejdskraft, som har slået sig ned i slumområder (se gecekondu) i byernes udkant.

De sociale velfærdsydelser er særdeles begrænsede. Familien har traditionelt spillet en dominerende rolle som socialt og økonomisk sikkerhedsnet, og dens indflydelse er fortsat betydelig, fx i forbindelse med indgåelse af ægteskab, ligesom man inden for familien, som her skal forstås bredere end kernefamilien, fortsat hjælper hinanden både økonomisk og i forbindelse med alderdom, sygdom og andre sociale begivenheder. De økonomiske midler, som tyrkere uden for landet sender hjem til familien, udgør et betydeligt element i den tyrkiske økonomi. Vennetjenester er meget udbredte, og korruption et alvorligt problem.
Kvinder har haft stemmeret siden 1934 og andre almindelige borgerlige rettigheder siden 1926, fx ret til skilsmisse, men reelt er synet på kvinden stadig præget af tradition trods bestræbelser fra offentlig side på at skaffe lige adgang til uddannelse og beskæftigelse og lige løn.
Tyrkiet har gang på gang været i søgelyset pga. landets behandling af etniske minoriteter, anvendelse af tortur og undertrykkelse af faglige og politiske aktiviteter, og det har bl.a. været en alvorlig hindring for realiseringen af Tyrkiets ønske om en tættere tilknytning til EU.
Læs mere om Tyrkiet. citat slut


Özlem Cekic har en forestilling om at alle skal have det samme i løn, uanset om de sover i en trappeopgang
og stjæler til det daglige fix, eller de står i spidsen for et firma med flere tusind ansatte.

"De økonomiske midler, som tyrkere uden for landet sender hjem til familien, udgør et betydeligt element i den tyrkiske økonomi. "
Her ligger forklaringen på hvorfor Özlem Cekic snakker så meget om fattige i Danmark, hvis hun kan få hævet den officielle fattigdomsgrænse vil herboende Tyrkere få mere ind på kontoen, og der kan sendes
flere penge hjem til det lorteland hun selv stammer fra, hvor der er der religiøs undertrykkelse, undertrykkelse af kvinder og udbredt korruption.

Hvad med om hun rejser hjem og gør noget for sin egen befolkning ? nåh nej, det er lettere at få "de dumme dänen" til at betale

En kendt parole, der i grove træk beskriver idégrundlaget for kommunisme, er, at "man yder efter evne og nyder efter behov".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar