fredag den 6. januar 2012

Rosa Lund, Enhedslisten

http://www.uriasposten.net/archives/33124
Rosa Lund, MF for Enhl.: “… det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen”
Året efter besættelsen af Grøndalsvænge 13 (Aktion G13) var Rosa Lund talskvinde for hærværksaktionen mod Sandholmlejren (Aktion Luk Lejren), og året efter det samme for besættelsen af Brorsons Kirke (Borgerinitiativet Kirkeasyl).
Før hun blev aktiv i Socialistisk Ungdomsfront (SUF) og medlem af Enhedslisten, var hun aktiv i den nu nedlagte Rød Ungdom, en revolutionær ungdomsbevægelse uformelt tilknyttet Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (DKP/ML). For nogle år siden var hun også en del af Foreningen Oprør, der støttede en marxistisk columbiansk milits med 50.000 kroner.
Det er fint Metroxpress i dag sætter spot på Rosa Lund, men det må kunne gøres bedre – Rosa Lund blev anholdt for ulovlig indtrængen.
“Lørdag den 6. oktober 2007 trænger Rosa Lund, som i dag er uddannelses- og familieordfører for Enhedslisten, ind på Grøndalsvænge Allé 13 i Københavns Nordvestkvarter. … Rosa Lund bliver anholdt af politiet, lagt i strips og sigtet efter straffelovens paragraf 264 for ulovlig indtrængen. Hun straffes med en bøde på 750 kroner og har dermed en plettet straffeattest.

Det bekræfter hun over for metroXpress. Hun vil ikke svare entydigt på, om hun som folkevalgt fortryder, at hun har har anvendt ulovlige, udenomsparlamen­tariske metoder for at opnå sine mål.
»Altså, jeg synes, man som parlamentariker har et ansvar for at kæmpe for det, man tror på. Jeg vil nok også deltage i demonstrationer i fremtiden, men jeg kommer ikke til at deltage i ulovlige indtrængninger igen,« siger hun og fortsætter:
»Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen. Det kommer an på sagen. Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, kan det være nødvendigt at bryde loven.«”
*****

Et folketingsmedlem indrømmer at hun er parat til at bryde loven for at opnå sine politiske mål.
Helle Thorning baserer altså sit parlamentariske grundlag på et parti hvis medlemmer og vælgere støtter
udemokratiske metoder.

2 kommentarer:

  1. So what's new ?

    God weekend ;0)

    SvarSlet
  2. go morgen kenny
    der er ikke noget nyt, venstrefløjen skal bare ikke gemme sig bag deres løgne

    SvarSlet