onsdag den 25. januar 2012

En planløs regering

kilde : BT


Men minister tror på kickstarten

Vestager: Gælden begynder at virke mistænkelig

Fremrykningen af de offentlige investeringer har det rigtige niveau, mener økonomiminister Margrethe Vestager (arkivfoto). (Foto: Marie Hald)

*****
kilde: børsen
Minister opgiver gæld for 37 milliarder
Foto : Scanpix

Minister opgiver gæld for 37 milliarder

Af Ritzau
24-01-2012 07:24 Ubetalte skattekroner, parkeringsafgifter, togbøder og daginstitutioner betyder, at borgere og virksomheder efterhånden skylder det offentlige knap 73 milliarder kroner.

Men de penge bliver ikke indkasseret. I hvert fald ikke alle sammen, slår skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fast over for Politiken.

Det er nemlig en helt håbløs opgave at indsamle hele beløbet, der vokser i sådan fart, at statens revisorer nu har bedt ministeren redegøre for, hvordan han vil løse problemet.

Det realistiske mål er at inddrive lige knap halvdelen, 36 milliarder, mens de resterende 37 milliarder reelt vurderes tabt. Og det betyder, at nogle borgere og virksomheder kan slippe for at betale gældsposter af ældre dato.


*****
Regeringen smider 40mia. ud til dybt forgældede Eurolande.
Helle Thorning siger "I'm a European" det forstår vi godt, skatteålen skal jo
have en fod i døren til EU når hun bliver vraget som Statsminister.


Regeringen øger skatter og afgifter i en sådan grad at virksomheder flygter
ud af landet.
Dagligvarer bliver meget dyrere, og vi kan forvente flere som kommer til at skylde penge til det offentlige.


Skatteministeren slår en streg over borgeres gæld til det offentlige på et beløb
der næsten svarer til underskuddet på statens budget, han har sgu da knald i låget, det inviterer jo til endnu mere snyd.


Regeringen slingrer frem og tilbage, der er ingen samlet plan, og håbløse forslag bliver trukket tilbage dagen efter de er fremsat.


Regeringen har ikke nået bunden endnu, men bare rolig det skal nok komme.


Det lykkedes ikke Pernille Vigsø Bagge at omdøbe Kirkeministeriet
jeg har tænkt mig at omdøbe Socialistisk Folkeparti til


Sutte Flaskepartiet




3 kommentarer:

  1. Jeg mener da bestemt at kunne lure at "regeringen (HOST)" HAR en "plan".

    Danmark skal køres rabundus hvorefter Grækenland, Italien, Spanien, Portugal og Irland kommer at redde os !

    SvarSlet
  2. Skattegæld var tidligere omfattet af en 5 års forældelsesregel, der betød at ikke særlig anerkendt skattegæld måtte forfriskes hvert 5. år for ikke at blive forældet.
    Dette blev for få år siden ændret til en 3 års regel, og nogenlunde på samme tid overgik al skattegæld til Staten, der imidlertid havde vanskeligheder med at få styr på de indberetninger, som de havde fået fra kommuner m.m. herom.
    Formentligt ikke mindst takket være omlægningen har SKAT sikkert overset deres mulighed for at forlænge visse skattegældsbeløb med løbende nye 3 år.
    Mon ikke, at det kan være der, at noget af problemstillingen ligger, eller, at SKAT simpelt hen ikke har kunne bruge lovgivningen tilstrækkeligt effektivt (læs midelmådighed).

    SvarSlet
  3. Jeg ved ikke om SKAT kunne have været længere fremme i skoene, jeg synes det er mange penge skatteministeren slår en streg over, når man tænker over hvor højt han råber om den gæld den forrige regering efterlod.

    SvarSlet