fredag den 6. januar 2012

Forældreansvar

kilde: P4 østjylland
"Skrevet af:  Cathrin Tromborg Bræstrup
 

Udenlandske forældre må selv betale

06. jan. 2012 06.48 Norddjurs Dansk Folkeparti vil have en lovændring efter en sag fra Aarhus, hvor kommunen har betalt en hollandsk far for at have samvær med sin danske søn.
- Det er ikke de danske kommuners opgave at betale for, at udenlandske forældre kan komme til Danmark og have samvær med deres danske børn, mener Dansk Folkepartis familieordfører Mette Hjermind Dencker.
Derfor kræver hun nu en ændring af serviceloven.  Aarhus kommune har gennem de seneste år  betalt over 70.000 kroner for, at en hollandsk far har kunnet rejse til Danmark flere gange om måneden og have samvær med sin danske søn.
Stillede spørgsmålSagen fik Mette Hjermind Dencker til at stille spørgsmål til socialministeren om lovligheden af udbetalingerne. Svaret er nu kommet, og socialministeren fastslår, at som serviceloven er i dag, så kan kommunen godt betale den hollandske far, hvis den ønsker det.
- Loven åbner tilsyneladende op for, at der er en helt masse, der kan få betalt deres rejser i forbindelse med samvær. Og hvis det danner præsedens, og andre tænker, den vil jeg da også benytte mig af, så kunne vi jo hurtigt få brugt kommunernes penge, siger Mette Hjermind Dencker.
- Derfor vil jeg gerne lave en lovændring, så det kun er dem indenfor landets grænser, der kan få støtte til samvær, og det skal kun være folk med indtægt under en vis grænse, siger hun.
Ingen radikal opbakning- Jeg mener ikke, at det er samfundet, der skal betale forældrene. Det er altid deres eget ansvar, hvis de vælger at flytte langt væk deres barn. Så skal de ikke kunne komme bagefter og kræve, at vi som samfund betaler dem for at være sammen med børnene, mener Mette Hjermind Dencker.
Men der er ingen opbakning til lovændringen hos de radikale. Her siger partiets ordfører for udsatte børn og unge, Liv Holm Andersen, at det først og fremmest handler om barnets tarv.
- Det er barnets tarv, der er det vigtige her, ikke om forældrene er danskere eller udlændinge, siger Liv Holm Andersen."

*****

Det er ikke Danmark der har bedt den pågældende far om at parkere sit søn her, og hvis han vil se barnet
må han selv betale

de Radikale er besat af godgørenhed, de vil forgylde alverdens plattenslagere for danske skatteyderkroner

2 kommentarer:

  1. Det er en total horribel sag som i øvrigt ikke har noget at gøre med at kommunen skal punge ud når faderen vil se sit barn.

    For så tror jeg at det kan betale sig at lave børn i alverdens lande og så er ferien gratis.

    Det kassetænkende fjols må selv betale..

    SvarSlet
  2. Jeg hørte den radikale i morgenradioen, hun blev
    hysterisk og agressiv

    dem der sidder på godhedsindustrien kan ikke tåle at nogen piller ved deres magtposition

    SvarSlet